Na, tessék, így készül.
Epres-rebarbarás ropogós
Hozzávalók:
(1 pohár = kb. 250 ml)
Kb. fél kg eper megmosva, nagyobb darabokra vágva
4-5 szál rebarbara felaprítva
3/4 pohár cukor (ha nagyon édes az eper, lehet kevesebb)
2 ek liszt
a tetejére:
3/4 pohár barna cukor (nádmelaszos)
5-6 ek liszt
6 ek hideg vaj felkockázva
1 pohár zabpehely (főzős)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A gyümölcsöt a cukorral és a 2 ek liszttel összekeverjük, egy jénai (vagy kerámia) sütőtálba terítjük.
A többi hozzávalót összekeverjük (késes robotgéppel a leggyorsabb, vagy Kitchenaid lapát-keverőjével), amíg morzsalékos lesz. A zabpelyhes morzsát a gyümölcsre szórjuk, és az előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Kísérője lehet tejszínhab vagy vaníliafagyi is, de önmagában is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése