Pages

2011. május 16., hétfő

Epres-rebarbarás ropogós

Eperszezon van, de bármennyire jó ez a hír, idén eddig képtelen voltam igazán jó epret beszerezni. Igen, az árskála mindkét végénél próbálkoztam, de a zsákmány végül vagy gyönyörű, közepesen piros és savanyú, vagy mélybordó színű savanyú, vagy mélybordó színű néhol fehér (éretlen) részekkel és penésszel... A kutatást nem adom fel, és, ha majd ismét választanom kell, inkább a hibátlan szépségű - és drágább - eper felé nyúlok megint. Hátha szerencsém lesz. Addig is, gyorsan feljegyzem, hogyan lehet megetetni a rebarbarát és a zabpelyhet a gyerekkel (az epret eszi amúgy is). A recept egyszerű, a végeredmény finom, akár reggelinek is elmegy, csak a sütési időt kell kivárni.

Na, tessék, így készül.





Epres-rebarbarás ropogós

Hozzávalók:
(1 pohár = kb. 250 ml)

Kb. fél kg eper megmosva, nagyobb darabokra vágva
4-5 szál rebarbara felaprítva
3/4 pohár cukor (ha nagyon édes az eper, lehet kevesebb)
2 ek liszt

a tetejére:
3/4 pohár barna cukor (nádmelaszos)
5-6 ek liszt
6 ek hideg vaj felkockázva
1 pohár zabpehely (főzős)

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A gyümölcsöt a cukorral és a 2 ek liszttel összekeverjük, egy jénai (vagy kerámia) sütőtálba terítjük.

A többi hozzávalót összekeverjük (késes robotgéppel a leggyorsabb, vagy Kitchenaid lapát-keverőjével), amíg morzsalékos lesz. A zabpelyhes morzsát a gyümölcsre szórjuk, és az előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Kísérője lehet tejszínhab vagy vaníliafagyi is, de önmagában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails