Pages

2011. május 25., szerda

Epres spenótsaláta

Na végre! Isteni epret vettem, és ha nem lennék igazán gondoskodó anya, most rögtön megenném (a gyerekeim elől) az egészet. De PERSZE, nagyon gondoskodó meg nagyon anya is vagyok. Ezért csak egy adagot tettem (épp teszek) magamévá, mégpedig egy egészséges saláta formájában. Tavaly elfelejtettem elkészíteni szezon idején, de igazán hülyeség lett volna megint kihagyni.

Ilyen gyorsan még sosem posztoltam semmit, épp most eszem ebédre. Ja, a recept az allrecipes.com-ról van, és jót tesz neki úgy 5-10 perc állás, hogy az eper egy kis levet ereszthessen. (Magokat és mákot nem találtam itthon, azok nélkül is finom.)

Na, tessék, így készül.


Epres spenótsaláta

Hozzávalók
Két személyre

Két nagyobb maréknyi eper (fejenként 5-7 szem)
Két nagyobb maréknyi friss spenót (kb. 10 dkg)
3 ek olaj (pl. extra szűz oliva, de ki kéne próbálni szőlőmagolajjal is)
2 ek fehérborecet (vagy mézes almaecet)
2 ek cukor
csipet paprika
1 tk szezámmag
1/2 tk mák (nem darálva)
Fejenként egy grillezett csirkemell felkockázva (elhagyható)

Elkészítés

A spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük. A vastagabb ereket kivágjuk, majd a leveleket nagyobb darabokra tépkedjük Összeforgatjuk a megmosott és összevágott eperrel.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, a salátára öntjük (és összeforgatjuk az egészet).

A tetejére szórjuk a csirkehús-kockákat (akár melegen, akár hidegen).

Hagyjuk állni egy kicsit, aztán HAMM.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails