Pages

2013. augusztus 14., szerda

A pálmafák alatt

Pálmalevél a neve, bruttó 20 perc alatt elkészül, és gyanítom, ez kerül a következő vendégségesdinél az asztalra. A cukor szépen karamellizálódik, a fahéj illata a lakásban meg bárkivel elhiteti, hogy szuperháziasszonyokká váltunk. Anne Burrell nyomán.




Tessék, így készül.

Pálmalevél 
4 személyre

Hozzávalók:
1 cs. élesztős leveles tészta (pl. Tante Fanny)
3-4 ek cukor (kristály)
1-2 tk fahéj
1 citrom vagy narancs reszelt héja

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra (vagy a tészta csomagolásán leírtak szerint).

Keverjük össze a fahéjat a cukorral. A gyúródeszkán, vagy a tiszta konyhapulton terítsünk el egy kevés fahéjas cukrot, majd fektessük rá a kitekert tésztát. A tésztalapot szórjuk meg a maradék cukorral, és hintsük rá a citrom/narancshéjat. 

A lap rövidebb oldalait mindkét szél felől tekerjük fel a középvonalig, lehetőleg szorosan. A duplatekercset kicsit hengergessük meg a deszkán (pulton) maradt cukorban, majd szeleteljük fel kb. 1-1,5 cm-es szeletekre. A szeleteket fektessük egy sütőpapírral terített sütőlapra, hagyjunk a sütik között viszonylag nagy helyet, mert szépen megnőnek.

Tegyük a sütőbe, kb. 12-15 perc múlva vegyük ki (legyen aranyszínű, de ne égjen meg). Ha már nem égeti a kezünket, tüntessük el mind (ez könnyű lesz).

P.S. Elkészítettem mini-csigaként is, a fele adagot cukrozatlan kakaópor-kristálycukor keverékével szórtam meg. Na, ez is mind elfogyott!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails