Tessék, így készül.
Pálmalevél
4 személyre
Hozzávalók:
1 cs. élesztős leveles tészta (pl. Tante Fanny)
3-4 ek cukor (kristály)
1-2 tk fahéj
1 citrom vagy narancs reszelt héja
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra (vagy a tészta csomagolásán leírtak szerint).
Keverjük össze a fahéjat a cukorral. A gyúródeszkán, vagy a tiszta konyhapulton terítsünk el egy kevés fahéjas cukrot, majd fektessük rá a kitekert tésztát. A tésztalapot szórjuk meg a maradék cukorral, és hintsük rá a citrom/narancshéjat.
A lap rövidebb oldalait mindkét szél felől tekerjük fel a középvonalig, lehetőleg szorosan. A duplatekercset kicsit hengergessük meg a deszkán (pulton) maradt cukorban, majd szeleteljük fel kb. 1-1,5 cm-es szeletekre. A szeleteket fektessük egy sütőpapírral terített sütőlapra, hagyjunk a sütik között viszonylag nagy helyet, mert szépen megnőnek.
Tegyük a sütőbe, kb. 12-15 perc múlva vegyük ki (legyen aranyszínű, de ne égjen meg). Ha már nem égeti a kezünket, tüntessük el mind (ez könnyű lesz).
P.S. Elkészítettem mini-csigaként is, a fele adagot cukrozatlan kakaópor-kristálycukor keverékével szórtam meg. Na, ez is mind elfogyott!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése