Azóta, a receptböngészéseknek és az online kalkulátoroknak hála némileg jobban eligazodom az Óperencián túli mértékegységekben, és egy kicsit a furcsa párosítások felé is nyitottabbá váltam. Az egyik példa erre a következő szendvics, ahol a reggelik sztárja, a croissant ismét nagyot alakít.
Na, tessék, így készül.
A legjobb tonhalas szendvics
Hozzávalók (4 személynek):
3 db 80 g-os tonhalkonzerv (lehetőleg sós lében eltett, a majonéz hozza a kalóriákat)
3-4 ek majonéz
1 citrom leve (ízlés szerint)
½ fej hagyma apróra vágva
2-3 db csemege uborka, aprítva
Só
Bors
4 salátalevél
4 szelet trappista
4 sima croissant
Turbó fokozatok (ízlés szerint):
Fekete olívabogyó aprítva
Keménytojás kockákra vágva
Kapribogyó
Kapor apróra vágva
Elkészítés:
A töltelékhez dolgozzuk össze a tonhalat, hagymát, uborkát, majonézt, citromlevet és fűszereket (és a turbó hozzávalókat). A croissantokat vágjuk ketté vízszintesen, fektessük rájuk a salátalevelet és a sajtot, majd kanalazzunk rá a töltelékből. Borítsuk rá a croissantok tetejét, és vessük rá magunkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése