Pages

2010. június 3., csütörtök

Tonhalas szendvics deluxe

A tonhal gyerekkorom óta nagy kedvencem. Sokféleképpen felhasználható, nem különösebben hal-ízű, ráadásul szálka nélküli, így tényleg könnyű megszeretni. Eddig csak egyszer sikerült akkora mennyiséget beszereznem, amennyit nem tudtunk megenni, és annak is csak nyelvi hiányosságom volt az oka. (USA, 1997. Fogalmam sem volt, hogyan kérjek két személynek elegendő tonhalsalátát, így kértem „kábé valamennyit”. Na, erre kaptunk kb. fél kilót tisztán; ez simán kifogott rajtunk. Igaz, Alíz? :) ...)

Azóta, a receptböngészéseknek és az online kalkulátoroknak hála némileg jobban eligazodom az Óperencián túli mértékegységekben, és egy kicsit a furcsa párosítások felé is nyitottabbá váltam. Az egyik példa erre a következő szendvics, ahol a reggelik sztárja, a croissant ismét nagyot alakít.






Na, tessék, így készül.


A legjobb tonhalas szendvics


Hozzávalók (4 személynek):


3 db 80 g-os tonhalkonzerv (lehetőleg sós lében eltett, a majonéz hozza a kalóriákat)

3-4 ek majonéz

1 citrom leve (ízlés szerint)

½ fej hagyma apróra vágva

2-3 db csemege uborka, aprítva


Bors

4 salátalevél

4 szelet trappista

4 sima croissant


Turbó fokozatok (ízlés szerint):

Fekete olívabogyó aprítva

Keménytojás kockákra vágva

Kapribogyó

Kapor apróra vágva


Elkészítés:


A töltelékhez dolgozzuk össze a tonhalat, hagymát, uborkát, majonézt, citromlevet és fűszereket (és a turbó hozzávalókat). A croissantokat vágjuk ketté vízszintesen, fektessük rájuk a salátalevelet és a sajtot, majd kanalazzunk rá a töltelékből. Borítsuk rá a croissantok tetejét, és vessük rá magunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails