Pages

2014. június 18., szerda



Pesztós-parmezános csirke



Hozzávalók:

4 csirkemell filé

5 ek. pesztó

60 g friss ciabattamorzsa (friss zsemlemorzsa is jó)

25 g parmezán, frissen reszelve

½ citrom reszelt héja

2 ek. olívaolaj

só, bors

köret: sült koktélparadicsom



Így készül:

Sütőt előmelegíteni 220 fokra. Csirkemellbe zsebet vágunk, zsebbe 1-1 ek. pesztót töltünk. Csirkemellet összezárjuk, mehetnek egy sütőtálba.



Maradék pesztót összekeverjük a morzsával, parmezánnal és citromhéjjal, ráhalmozzuk a csirkemellekre; jól lenyomkodjuk. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal.



Mehet a sütőbe, kb. 20 perc alatt kész (húsból csak átlátszó lé folyik, ha megbököd).



Tálald, edd meg, igyál valami jót.

Forrás: Olasz konyha - lépésről lépésre 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails