Pages

2014. június 28., szombat

Túúúl sok cseresznye

Definíció szerint nem létezhet ilyen. Pedig mi minden évben szembesülünk vele. Annyi cseresznye terem anyuéknál a két fán, hogy lehetetlen leszedni. Már a virágzásnál látszik, hogy baj lesz ebből, a természettel nem fogunk tudni lépést tartani. Az elején még az íze kevés, a termés sok. Aztán totál váratlanul egyik nap csak beérik, és finom, és ehető, és nem bírjuk leszedni, és tuti esős idő jön és sok megrothad. De addigra már belaktunk mi is meg a rigók is. Nem, pálinka nem készül belőle, de például finom süti igen. Ilyen cseresznyés féle.

Na tessék, így készül.
 



 
Cseresznyés süti

Hozzávalók:
15 dkg puha vaj vagy margarin
20 dkg cukor
2 tojás
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
csipet só
1,5 dl tejföl
magozott cseresznye (vagy más gyümölcs)

Előkészítés:
Magozást egy klasszikus szívószállal (régi, legkeskenyebb fajta) abszolváltam, de magozó híján evőpálcikával is meg lehet próbálni (drága gyermekek kardoztak a cuccal, ezért kikerült az alapkészletből).

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A vajat a tojással és a cukorral keverjük össze (nem kell habosra). Lisztet sütőporral, sóval vegyítsük el, keverjük a vajas mixbe. Adjuk hozzá a tejfölt, keverjük össze jól, és öntsük az előkészített tepsibe.

A tetejére szórjuk a gyümölcsöt, süssük 30-35 percig. Nekem tovább sült (kb. 40 percig), mert rengeteg cseresznyét tettem rá, de feljött szépen, és komoly sikert aratott.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails