Pesztós-parmezános csirke
Hozzávalók:
4 csirkemell filé
5 ek. pesztó
60 g friss ciabattamorzsa (friss zsemlemorzsa is jó)
25 g parmezán, frissen reszelve
½ citrom reszelt héja
2 ek. olívaolaj
só, bors
köret: sült koktélparadicsom
Így készül:
Sütőt előmelegíteni 220 fokra. Csirkemellbe zsebet vágunk, zsebbe 1-1
ek. pesztót töltünk. Csirkemellet összezárjuk, mehetnek egy sütőtálba.
Maradék pesztót összekeverjük a morzsával, parmezánnal és citromhéjjal,
ráhalmozzuk a csirkemellekre; jól lenyomkodjuk. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk
meg olívaolajjal.
Mehet a sütőbe, kb. 20 perc alatt kész (húsból csak átlátszó lé folyik,
ha megbököd).
Tálald, edd meg, igyál valami jót.
Forrás: Olasz konyha - lépésről lépésre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése