Pages

2010. június 26., szombat

Camembert köntösben

Van néhány vacsorarecept, amit leggyakrabban nyáron szoktam elkészíteni. Ilyenkor az ember tovább fent van, a konyhában is szívesebben tölt egy kicsivel több időt, és a vacsorára is türelmesebben vár. (Főleg egy pohár borral a kezében.) A következő receptet (melyben a camembert még télen sem fázna...), egy magazinbeli leveles-tészta hirdetésként találtam, és annyira egyszerűnek tűnt, hogy szinte azonnal kipróbáltam. Nem bántam meg! Azt nem mondom meg, mennyit ettünk meg belőle, legyen elég annyi, hogy igen jól csúszott!!

Kiegészítésként, amíg a sajt megsült, összerántottam egy salátát is, majd mellé - ó szentségtörés - egy vörösbornak tekertük ki a nyakát.

A vacsi elkészítése igen egyszerű, de a tészta felengedését, majd a sütést követő pihenőt bizony ki kell várni. Addig legalább meg lehet beszélni a nap történéseit, és van esély, hogy a gyerekeket is ágyba lehet kergetni.



Persze, nekünk a gyerek-kergetés csak félig sikerült, így a nagyobbik jóízűen falatozott a krémes camembertünkből. (Egy megjegyzés: természetesen, a könnyű vacsi leginkább az elkészítésre vonatkozik...)



Na, tessék, így készül.

Camembert köntösben

Hozzávalók:
(2 személyre)

1 fagyasztott leveles tészta
2 camembert
1 tojás sárgája
kevés liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A leveles tésztát hagyjuk kiengedni (mikrót ne is próbáljuk, mert tönkreteszi), addig keressünk valami hasznos és/vagy kellemes elfoglaltságot.

A sütőt melegítsük 190 fokra. A kiengedett tésztát nyújtsuk kb. egy tepsi nagyságúra (kb. 2 mm vastagra), és vágjuk két részre. A camemberteket egyenként csomagoljuk a tésztába, az összeérő tésztavégeket "ragasszuk meg" a felvert tojássárgájával.

A becsomagolt sajtot ragasztott részével lefelé tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a tetejüket (és amennyire sikerül, az oldalukat is) kenjük be a tojássárgájával. A sajtokat tegyük a sütőbe (alsó részre), majd süssük kb. 20 percig (legyen aranybarna, ne égjen meg).

Ha elkészült, a csomagokat hagyjuk pihenni 15-20 percet, mielőtt belevágnánk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails