Pages

2010. június 13., vasárnap

Dömécske frappéja

Mindig mondjuk, a legszebb halál a repedt has. Ebben lehet valami, mert az evés sokszor olyan jó, hogy az ember szinte sose hagyná abba. Aztán eljön egy pont, amikor már mozdulni sem bír, és jöhet bármi, ami ennek a besokallt állapotnak véget vet. Na, tegnap én is majdnem halálra ettem magam, mert nagybátyámék kerti partit redeztek mindenféle kihagyhatatlan finomságokkal. Elég bevállalósak voltunk, mert a vacsora kezdeténél - kb. 1/2 7 körül - még mindig 30 fok felett nyújtózótt a hőmérő higanyszála, és úgy tűnt, onnan semmi sem képes visszarángatni. De ugye mi nem rettenünk vissza semmitől, így végigettünk mindent (volt amit kétszer - háromszor is), majd hátradőltünk, hogy a szék is belereccsent.

Ekkor érkezett az alábbi jeges finomság, ami az időjárást tekintve az egyetlen dolog kellett volna legyen, amit tegnap magunkhoz veszünk (a kínálatot és a tálalást tekintve persze egyetlen épeszű ember sem mondott volna ilyesmit, ahogyan mi sem tettük). Szóval, dobjunk be még egy pohárral, és fogjuk a Gyuszira - vagy bárki másra - ez már tuti nem árt meg.

A receptet köszönjük Dömének (nagybátyám feleségének).



Na, tessék, így készül.



Dömécske frappéja


Hozzávalók:
(2 személyre)


4 dl tej
2 tk instant bio gabonakávé
1 cs vanilincukor
2 marék jég


Elkészítés:


Mindent tegyünk a turmixgépbe, tekerjünk rajta, amíg a jég teljesen összetörik és a frappénk jó habos lesz. Öntsük üvegpohárba és dobjuk be.


Tipp: készülhet más instant - vagy lefőzött - kávéból; a gabonakávé és a koffeinmentes kávé előnye, hogy akár többet is megihatunk belőle. Vaníliás cukor helyett egy-két teáskanál cukrozott instant kakaóporral is ízesíthetjük. Vagy, ha már itt tartunk, egy kis ír whiskey-vel...

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails