A következő levest jól behűtve pohárban is tálalhatjuk, így egy nyári délutáni beszélgetést is feldobhatunk vele. A turbó fokozathoz nyugodtan készítsük el a fűszerkivonatot előre, és fagyasszunk is le belőle a következő adaghoz.
Na, tessék, így készül.
Hideg mandarinleves
Hozzávalók:
(4 személyre)
1-2 egész fahéj
3-4 gerezd citrom vagy lime
1/2 narancs
2-3 ek cukor (ízlés szerint)
Csipet só
3 dl tejszín
6 dl tej
2 mandarinkonzerv
1-2 dl száraz fehérbor (el is hagyható)
citromlé
Elkészítés:
A fűszerkivonathoz kb. fél liter vízzel összeforraljuk a fűszereket, a citrom- (vagy lime-) és a narancs gerezdeket. Ha kb. harmadára forraltuk, cukorral és kevés sóval ízesítjük.
A mandarinkonzerveket levükkel együtt pürésítjük, összekeverjük a tejjel, tejszínnel és a fűszerkivonattal. Ízlés szerint citromlével, fehérborral és cukorral ízesítjük, majd jól behűtjük. Citromfűvel, lime karikával díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése