Pages

2010. június 10., csütörtök

Parmezános paradicsomos muffin

A helyzet az, hogy éppen azért jók a sós muffinok, amiért az édes változatait is szeretjük. Ahhoz képest, hogy a hozzávalókat elég úgy nagyjából kimérni, a tészta összeállításához legtöbbször elég egy tálat és egy fakanalat bevetni, ráadásul az egész legfeljebb fél óra alatt megvan, nos, ahhoz képest ezek szinte túúúl finomak.

A mostani variáció kísérőjéül ajánlhatnám a sört, ha a szárított paradicsom és a parmezán miatt ez nem lenne illetlenség. Ezért inkább maradjunk egy pohár jóféle vörösbornál.




Na, tessék, így készül.



Parmezános paradicsomos muffin

Hozzávalók (12 db-hoz):

25 dkg liszt
½ tk só
2 tk sütőpor
2 dl zsírdús tej
1 nagyobb tojás, enyhén felverve
2 ek olívaolaj
5 dkg olajban eltett szárított paradicsom
4 ek reszelt parmezán

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy 12-es muffinformát (vagy 2 db 12-es mini-muffinformát) béleljünk ki papírkapszlikkal, vagy kenjünk ki olajjal.

Szitáljuk a lisztet, a sót és a sütőport egy tálba. Adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat, majd keverjük össze (ne dolgozzuk túl simára, maradhatnak benne csomók). Vegyítsük bele az apróra vágott (lecsöpögtetett) paradicsomot és a parmezánt.

A tésztát kanalazzuk a formákba, és süssük 20 percig (mini formában kb. 15 percig), vagy amíg aranybarnára sül, és szépen megemelkedik a teteje. Tálalás előtt pihentessük 5-10 percig; légmentesen záró edényben eláll(na) még két napig (tálalás előtt kicsit langyosítsuk meg a sütőben).

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails