Pages

2010. június 19., szombat

Mangós-ráksalátás szendvics

Olyan, mintha a nyár még nem döntötte volna el, vajon tényleg megmutassa-e magát. Egy hétig volt kánikula, előtte és utána eső, eső, eső, szél meg egy kis eső. Meg vihar, meg árvíz. Aztán hirtelen harmincakárhány fok. Aki már belefáradt az időjárás kilengéseinek követésébe, és végre igazi FELHŐTLEN nyárra vágyik, vagy húzzon el délre, vagy készítsen egy ráksalátás szendvicset mangóval, zöldcitrommal és kókusszal. Instant nyár. Bármikor. Bármennyi.



Na, tessék, így készül.


Mangós-ráksalátás szendvics

Hozzávalók:
(4 személyre)

A salátához:
40 dkg hámozott, főtt garnéla (a fagyasztott rákot kiengedés után kb. 2 perc alatt főzzük meg, amíg opálos lesz; ne főzzük túl, mert rágós lesz)
1 közepes mangó húsa, felkockázva
2-3 ek majonéz
1 kisebb jalapeno paprika kimagozva, aprítva (más csípős paprika is lehet, de ez nem ropogós)
1 újhagyma felkarikázva
1-2 tk reszelt zöldcitrom-héj
2 ek zöldcitrom-lé
1 csipet só
1 csipet őrölt bors

A tálaláshoz:
4 nagyobb salátalevél
2 ek kókuszreszelék
4 tortilla, ill. kettévágott mini-baguette, vagy más kenyérféle

Elkészítés:
A rákot megtisztítjuk (ha szükséges), és nagyobb darabokra vágjuk.

A salátát a hozzávalókból összeállítjuk, és legalább egy órára behűtjük.

Tálaláskor a megmelegített tortillákra ráfektetjük a salátalevelet, ráhalmozzuk a salátát, majd megszórjuk a kókuszreszelékkel. Felcsavarjuk, és hajrá. Pirított baguettel vagy más pékáruval is finom.
A receptet a Better Homes and Gardens magazinban olvastam.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails