Pages

2010. szeptember 7., kedd

Fehércsokis-málnás muffin

Csajok, többet kéne TV Paprikát néznetek! Ami azt illeti, mostanában ritkán megyek szórakozóhelyre. Nem nagyon bánom, és gondolom másnak sem hiányozna a kiabálva beszélgetés és az embertömegben hullámzás, ha napjait egy majomházhoz hasonló intézményben (úgynevezett kisgyerekes családi otthonban) töltené. Már késő este van, mire a lakás elcsendesedik; na, ilyenkor már komoly elszántság kell ahhoz, hogy az ember lánya arcot készítsen magának, és előrángassa a menő(nek hitt) cuccait. Nemrég mégis megtettem mindezt, mégpedig Kata főfőbarátném lánybúcsúja jeles alkalmából. Igen, a buli jó volt, nem, nem szakad meg a szívem, hogy nem bulizunk minden héten, és csajok, biztosan öregszem, de én igenis sok főzős műsort nézek. Ha ti is így tesztek, majd értékelitek, hogy egy szinte hibátlan Heston Blumenthal hasonmás bulizott cca. két méterre, de sajnos ezt a poént senkinek nem bírtam elsütni (de, megtettem sokszor, de hijjába....).

Mindegy is, a következő receptet (vagy ahhoz hasonlót) az említett adón futó műsorban láttam; nem is tudom, hogy a süti, a stúdió klassz berendezése, vagy Ainsley Harriott szörnyen laza és szupervicces stílusa hozta meg a kedvem hozzá, de az első lehetséges alkalommal én is kipróbáltam. Az eredmény OK, bár nekem jobban bejönnek a kicsit fűszeresebb muffinok. (Az persze no comment, hogy pont a málna szezonról lecsúszva, mierlit gyümölcsből készítettem, de ezen már semmi sem múlott.)

Na, tessék, így készül.



Fehércsokis-málnás muffin

Hozzávalók (12 db)
(1 pohár = 250 ml)

2 pohár liszt (kb. 12 ek)
2 tk sütőpor
2/3 pohár cukor
csipet só
1 pohár tej
1/2 pohár étolaj
2 tk friss citromlé
1 tojás
1 ek vaníliaaroma
15 dkg fehércsoki
20 dkg málna (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 190 fokra, a muffin formát készítsük elő (papírkapszlikkal vagy vajazzuk ki).

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukor, só) keverjük el, egy másik tálban vegyítsük össze a folyékony hozzávalókat.

A fehércsokit forgassuk a lisztes keverékbe, majd keverjük bele a tejes-tojásos masszát. A málnát óvatosan forgassuk a tésztába (ha túl határozottak vagyunk, az egész rózsaszínű lesz.).

A tésztát kanalazzuk a formákba (kb. a formák 3/4-éig), és süssük 20-25 percig. Sütés után a muffinokat pihentessük a formában úgy5-10 percet, mielőtt kiszednénk.

Legközelebb talán egy kis fahéjjal és finomra aprított citromfűvel gazdagítanám.

1 megjegyzés:

pesztó írta...

És igen-igen, megnéztem, valóban ő volt ott!! :)
A fotó pedig annyira szemet gyönyörködtető, hogy esküszöm ki fogom próbálni!

Related Posts with Thumbnails